«Skal det vær’en bossa nå, da?»

Søndag 11. september kommer Øystein Sunde til Jømnvang 
i Elverum. Med seg har han Jømna og Elverums egen Tom SØystein Sunde på Jømnvang.teinar Lund og Birger Mistereggen fra Rendalen pluss Knerten Kamfjord på bass. Uten å overdrive kan vi vel si at dette blir en begivenhet av de sjeldne. På Sundes egne hjemmesider skriver de følgende om konserten:

«Sundes sanger ligger svært ofte og koser seg i skjæringspunktet mellom bossanova og country. Her får vi høre dem i en litt tydeligere latin-tapping enn vanlig, med bossa-mester Tom S. Lund på gitar og Birger Mistereggen på percussion.»

Øystein Sunde har alltid hatt en liten fot i Brasils musikalske landskap. Allerede på hans første LP, «1001 Fnatt», fikk vi et eksempel på det: «På Lambertseterbanen», en gjendiktning av Cornelis Vreesvijk-sangen «I Rio de Janeiro». Senere har det kommet mange, «Ambassanova», «Du må’kke komme her og komme her», «I husbukkens tegn» og «Bruktbilsamba», for å nevne noen.

I tillegg ligger en del av de mer country-inspirerte sangene og koser seg i skjæringspunktet mellom nettopp country og bossanova. Det er dette området Sunde forsker videre på ved å ha med seg «brasil-mester» Tom Steinar Lund fra Jømna (gitar), Birger Mistereggen fra Rendalen (perkusjon) og Knerten Kamfjord (bass).
Tom Steinar Lund er en legende innen den brasilianske musikkretningen i Norge og står som produsent og arrangør bak utgivelser som «Prøysen på spansk» og «Gull i fra grønne skoger» – en hyllest til Vidar Sandbecks viseskatt. Han var også arrangør, gitarist og musikalsk ansvarlig på Teater Innlandets oppsetning «Det året det var så bratt», en forestlling bygget på Sundes sanger.

Birger Mistereggen er en meget merittert trommeslager/perksjonist/munnharpespiller som bl.a. har spillt både i Vamp, og vært ansatt i KORK. Knerten har vært med Sunde i en årrekke, og er grunnfjellet i alle hans forestillinger.

Vel møtt til en spennende og litt annerledes Øystein Sunde-aften med nye, brennferske sanger og gamle favoritter!

Nå gjelder det med andre ord å sette av den 11. september. Det blir rift om billettene, så vil du væra med så heng på!